Szájmaszkok

Szájmaszkok

Koronavírus megelőzése: milyen szájmaszkot, arcmaszkot vegyünk?

Milyen maszkot vegyünk, ha koronavírus-fertőzöttek vagyunk, és milyen arcmaszk jó, ha meg szeretnénk csökkenteni a fertőződés esélyét?

Melyik maszk mire jó?

Többféle arcmaszk van jelenleg is forgalomban, és az egyes típusok között komoly különbségek vannak. Amit a legtöbben ker...

Koronavírus megelőzése: milyen szájmaszkot, arcmaszkot vegyünk?

Milyen maszkot vegyünk, ha koronavírus-fertőzöttek vagyunk, és milyen arcmaszk jó, ha meg szeretnénk csökkenteni a fertőződés esélyét?

Melyik maszk mire jó?

Többféle arcmaszk van jelenleg is forgalomban, és az egyes típusok között komoly különbségek vannak. Amit a legtöbben keresnek a hagyományos sebészi, egészségügyi maszk olyan anyagból készül, amely átengedi a rendkívül apró részecskéket, nem zár tökéletesen, nem simul az arcra, így a vírust tartalmazó cseppecskék a maszkviselés ellenére bejuthatnak a szervezetbe. Ha betegek vagyunk, köhögünk, tüsszögünk, a sebészi maszk megakadályozza, hogy a kórokozókat szétszórjuk a környezetünkben, de fontos azt is kiemelni, hogy a saját magunk védelme érdekében is számít - többet, mintha nem viselnénk semmit!

 

Nagyobb védelmet nyújt a félálarc, melyet FFP3 (filtering face piece 3) vagy N95 maszk néven is ismerhetünk . Ezek ára jóval magasabb, mint a műtős maszkoké. A félálarc teljesen zárt, rásimul az arcra, belélegzéskor megszűri a levegőt, így a vírusok nem juthatnak be a szervezetünkbe. Vagyis ezt a típusú maszkot érdemes beszerezni, ha hozzájutunk.

Hogyan használjuk a maszkot?

A maszk viselésének is megvannak a maga szabályai, ezek betartása nélkül az arcmaszk nemcsak hogy nem véd, de a fertőzések melegágya lehet!

A maszk felvétele előtt alaposan mossunk kezet szappannal, vagy dörzsöljük át a kezünket alkoholtartalmú fertőtlenítővel.

A maszkot igazítsuk az orrnyereghez, és úgy tegyük fel, hogy az orrot és a szájat egyaránt befedje. Bizonyosodjunk meg róla, hogy nincsenek szabad részek a maszk és az arcunk között.

Ne érjünk a maszk külső részéhez, sem felvételkor, sem viselés közben, sem pedig akkor, amikor levesszük! Ha véletlenül mégis megérintjük, mossunk kezet!

Cseréljük le a maszkot, ha nyirkos lesz!

Az egyszer használatos maszkokat ne vegyük fel újra, még akkor sem, ha megszáradtak.

A használt maszkot azonnal dobjuk ki egy lefedhető szemetesbe.

Mossunk kezet, mielőtt új maszkot tennénk fel!

Olvass tovább! Ezek a koronavírus tünetei!

Mikor viseljünk maszkot?

Fontos, hogy viseljük a maszkot akkor ha:

ha betegek vagyunk, köhögünk vagy tüsszögünk (függetlenül attól, hogy a koronavírus okozta a betegséget vagy sem);

ha fertőző betegről gondoskodunk;

ha zárt térben, boltban, gyógyszertárban tartózkodunk, vagy olyan helyekre megyünk, ahol kötelező

Maszkjainkkal nem nyűg többé a bicajozás

Valljuk be, maszkban biciklizni nem egyszerű feladat: vagy szorít, vagy laza, vagy egyszerűen belelóg a látóterünkbe. Pozitív oldala, hogy már nem néznek ránk rémült szemekkel, ha felhelyezzük az arcunkra.

Áruházunkban kapható maszkoknak az egyik legnagyobb előnye, hogy a kerékpáros
mozgásához és mozdulatához tervezték. Az arcon stabil, kényelmes marad, függetlenül attól,
hogy milyen márkájú és stílusú biciklin ülsz.
Megakadályozza az intenzív használat közben
előforduló bőrirritációt és azt, hogy a hő, a pára, a szén-dioxid összegyűljön a maszk alatt.
Szeleprendszere segíti a megnövekedett levegő akadálytalan áramlását, kiszűri a szénhidrogéneket, a fekete füstöt és számos vegyi gőzt és részecskét, a poratka ürüléket és a
polleneket is.
Kifelejtettem még egy kuriózumot: világít a sötétben! Így az autósokkal szemben is jobban védve vagyunk. A felsoroltak mellett ráadásul a koronavírus ellen is véd.
A jó minőségű biciklis maszkok hátránya a borsos ár. De nem jelenthet neked anyagi megterhelést, ha áruházunk polcairól válogatsz! A bőséges kínálat mellett pénztárcádra is gondoltunk.
Japán kutatások is igazolják a maszk hatékonyságá!
Számos korlátozó intézkedés született már világszerte a koronavírus elleni küzdelemben, de a szabadban futás mai napig engedélyezett. Azt viszont hangsúlyozzák, hogy egyedül vagy a velünk egy háztartásban élő személlyel sportoljunk és tisztes távolságot tartsunk egymástól.
Az iránymutatások javasolják, hogy viseljünk arcmaszkot nyilvános helyeken, különös tekintettel a belső terekben, az élelmiszerboltokban, gyógyszertárakban: így csökkenthetjük a vírus terjedését. Ettől függetlenül vannak olyan országok, városok, ahol a kültéren is javasolják a szájat és orrot fedő maszk viselését.
A futók számára akkor van igazán jelentősége, ha olyan területen haladnak el, ahol nehéz a biztonságos kerülés. Ilyen esetekre azonnal törekednünk kell arcunk takarására addig, amíg megtörténik futótársunk előzése. Ezzel a módszerrel is csökkenthető a köhögés vagy tüsszentés következtében terjedő cseppekkel való érintkezés.
Egy legújabb kutatás igazolja a maszk hatékonyságát. A Tokiói Egyetem tudósai szimulációs kamrában vizsgálták a vírus levegőben történő terjedését és a maszkok hatékonyságát.
Kavaoka Josihiro professzor a kutatás vezetője elmondta: először végeztek kísérletet valódi koronavírussal a kórokozó terjedésének vizsgálatára. Felhívta a figyelmet, mennyire fontos, hogy a maszkot mindenki és helyesen viselje. Abban a kísérletben, amikor mindkét fél - a víruskibocsátó és a belélegző is - maszkot viselt, sokkal hatékonyabb volt a védelem.
Maszk Teszt Video: 
Mask Acne vagyis Maskne– mit tehetünk ellene?
Közérdekű egyetértés övezi a maszkviselés szükségességét, de ritkán beszélünk annak kockázatairól, nem várt mellékhatásairól. Utóbbiak közül kiemelnék most egy kellemetlen jelenséget, amely a maskne elnevezést kapta a mask és az akne angol kifejezések nyomán.
A kifejezés a maszkviselésnek köszönhető pattanásos arcbőrre utal, ami leggyakrabban azoknál alakul ki, akik saját készítésű textilmaszkot vagy ffp3 típusú maszkot viselnek. Ezek mindegyike vastag réteget képez az arcbőrünk felett, ami nem hagyja szellőzni a bőrt, nem engedi eltávozni a kifújt levegőt. Ennek eredményeképpen a maszkon belül meleg, nedves levegő képződik, aminek a hatására kitágulnak a pórusok és így nagyobb eséllyel kerül beléjük szennyeződés. Az eltömült pórusok begyulladnak, és voilá máris megjelentek a pattanások, jellemzően az arc maszk által fedett területein.
Ha a vírussal szembeni védekezés közben nem szeretnénk visszatérni a pubertás korba, a legalapvetőbb, amit tehetünk megelőzésként, hogy jobban odafigyelünk az arctisztításra és - ha nehezen is kivitelezhető - igyekszünk kizárólag tiszta kézzel hozzányúlni az arcunkhoz, miközben igazgatjuk a kényelmetlen maszkunkat.
Fordítsunk nagyobb figyelmet az arcápolási rutinunkra, használjunk szalacilsac és hialuronsav tartalmú termékeket, esetleg C- vitaminos arcszérumokat. Ügyeljünk a kellő mennyiségű hidratálásra és belsőleg is kezeljük a problémát vitaminokkal, egészséges táplálkozással.
Ha Te is hasonló problémával küzdesz és úgy gondolod, szeretnél többet tenni az arcod simaságáért a maszkviselés közben is, akkor válaszd ajánlatunkból a pm2.5 típusú maszkot, amely kiszűri a légszennyeződéseket, és nagyobb szellőzést biztosít az arcbőrödnek. Most megvásárolhatod 29%-os kedvezménnyel, 1066 Ft-ért.

További maszkokat Ide kattintva!

Főbb jellemzők: Friss levegő belélegzése, búcsúzás a porszennyezéstől Egy méret alkalmas mindenféle ember számára. Kényelmes és kiváló minőségű, kiváló minőségű anyagok.

Mosható és újrahasznosítható.

Anyag: Jégselyem szövet, Átmérő: 21x13,5cm Szín: fekete, rózsaszín, szürke 

Csomag tartalma: 3db x maszk Biztonságosan a kiskereskedelmi dobozban.

Fontos! Ha a leírásban NEM szerepel, hogy „We dont offer color/pattern/size choice” (szín/minta/méret nem választható), akkor rendeléskor kérjük mindenképp írd bele a megjegyzés rovatba a kiválasztott színt/mintát/méretet, ellenkező esetben kollégáink véletlenszerűen postázzák a terméket. Ez esetben utólagos reklamációt nem fogadunk el!

Bővebben

Szájmaszkok 1633 terméket találtam.

oldalanként
Mutat 1 - 42 / 1633
Mutat 1 - 42 / 1633

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) álláspontja szerint, az egészséges embereknek nem kell szájmaszkot viselniük, a szájmaszk elsősorban azoknak javasolt, akiknek légúti tünetei vannak (pl. köhögnek, tüsszögnek). Nekik azért javasolt a szájmaszk, hogy ne fertőzzenek meg másokat.


Ugyanakkor fontos tudni, hogy annak, akinek tünetei vannak és potenciálisan koronavírus-fertőzött az se szájmaszkban, se anélkül ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és tartsa be a sokszor emlegetett ajánlásokat (gyakori és alapos kézmosás, 2 méteres távolság másoktól, szoros kontaktok elkerülése stb.).

Sokan vannak, akiknek nincsenek tünetei, mégis úgy döntenek, hogy szájmaszkot vesznek fel. Természetesen ezt mindenki szabadon megteheti, de ha így döntenek, akkor fontos tudniuk, hogy önmagában a szájmaszk nem véd meg a vírus ellen, minden más ajánlást is be kell tartani. Ugyanis, ha nem így tesznek, akkor fenn áll a veszélye, hogy hamis biztonságérzetet ad a szájmaszk. A viselője abban a tudatban lehet, hogy védett a koronavírus-fertőzéssel szemben csak azért, mert szájmaszkot visel, de ez nem így van. Mindenkinek be kell tartani az ajánlásokat, a távolságot, a gyakori és alapos kézmosást!

read more